Projecte Ciclista de Mobilitat Cultural,esportiva i turística «El Blau de les Valls»

L’Associació Cultural, Patrimonial i Agrícola » al-Azraq » compta amb la col.laboració del Club Triatló Oliva i d’un Club Ciclista C.C Activa’t + adreçat a la localitat de Pego, de recent creació, encara que com a agrupació d’amics ja fa molts anys que recorre  la Comarca de la Marina Alta un indret únic per a la pràctica del ciclisme, un projecte de mobilitat ciclista que porta  pràcticament el seu nom ja que s’anomena «El Blau de les Valls».

El Club Ciclista, agrupació ciclista-cultural, ens ajudarà com a mitjà de coneixement i revalorització de les rutes compreses en el territori d’actuació de l’Associació Cultural, Patrimonial i Agrícola. Rutes que són passetjades continuament per nombrosos grups de ciclistes, que mitjançant els seus entrenes, quedades, marxes etc fan que els pobles pels quals passen queden presents i existeixquen.

Arrel d’aquesta realitat on el ciclisme font d’esforç i salut està present en allò que l’Associació vol potenciar. Un grup de components de la mateixa, practicants del cliclisme ha proposat i creat aquesta mena de Club Ciclista, encapçalats per un amant del Ciclisme de fa molts anys Salvador Miralles, que ja fou ciclista amateur i va pertanyer a Clubs com C.C Bellreguard.

20150122_163518

Salvador Miralles segon per l’esquerre, el primer Miquel Savall, i altres xicots d’Oliva , amb Juan Miralles

 

Agrupació, Unió de ciclistes que amb la seua particular pero efectiva manera de desplaçar-se per l’entorn patrimonial, cultural, agrari i gastronòmic serà la millor eina per divulgar moltes de les activitats que l’Associació proposa. Convertint-se en el canal de divulgació, difusió i comunicació més important dels principis de l’Associació Cultural, Patrimonial i Agrícola » al-Azraq «.

Rutes emblemàtiques con la Vall de Gallinera, Vall d’Alcalà a Vall d’Ebo, El Coll de Rates (Tàrbena) Castells de Castells, Facheca i Famorca,Benigembla, _Murla, Atzúvia, Forna, Alcanalí, Llosa de Camatxo, Parcent, Xaló, Lliber, Benissa, Benitatxell,Xàvia Gata, Pedreguer, Ondara, Benidoleig… totes i cadascuna de rutes que tants i tants ciclistes de la Safor i la Marina Alta continuament realitzen.

També com no comarques on el ciclisme semiprofessional, i d’aficionats està present de fa molts anys amb la Volta a la Marina i la Volta a la Safor, com també nombroses marxes cicloturistes.

 

Cycling: Team OPQS 2014

Training Camp de l’Equip Etixx a Oliva arribant a Margarida.

 Es remarcable que aquesta zona compresa en les dos comarques es camp d’entrenament dels millors equips ciclistes del món per la seua orografia, on el pla conviu en cims i muntanyes properes i on el clima de la Mediterrània es permet preparar temporades que en altres latituds seria pràcticament impossible.

saxo banc oliva nova

Saxo Bank Training Camp Oliva Nova

 

L’Associació Cultural, Patrimonial i Agrícola, «al-Azraq», gràcies a la col.laboració de Club Ciclista C.C Activa’t + i el Club Triatló Oliva, formará una de les  parts més dinàmiques del Turisme Actiu intercomarcal, dins de la Federació UAI Unió d’Activitats Integrades de la qual formaran part els dos col.lectius.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>