UAI Federació Associacions

El projecte Unió d’Activitat Integrades Activa’t + naix de la unió d’associacions,  ja que aquestos col.lectius són els fundadors d’aquest projecte  Federatiu i d’un conjunt d’altres clubs, col.lectius que són col.laboradors/es, o estan conveniats amb la Unió d’Activitats Integrades Activa’t +.

Cal destacar l’Associació Cultural , Patrimonial i Agraria «al-Azraq» que ara ens ocupa i que està adreçada a les terres d’interior les Valls i el Club Agrupació Ciclista  C.C Activa’t + naixcut a Pego recentment, gràcies a un pacte social de patrocini, també adreçada a tot l’àmbit geogràfic que vos mostrem.

El seu àmbit d’actuació geogràfic per tal de començar el projecte i seguint criteris de proximitat, relació, història, cultura, sectors ecòmics……

uai ambit actuació

Federació d’Associacions Unió d’Associacions d’àmbit intercomarcal i provincial, inclou les Comarques de la Safor, la Marina Alta, Comtat i Marina Baixa, pertanyents a les Comarques Centrals. Interprovincial doncs agafa el començament, el final o com vullgam interpretar Sur de la Província València, Nord de la Província d’Alacant.Vàries són les poblacions que identifiquen la zona d’actuació en un principi ja que són on están adreçades les quatre Associacions  fundadores. Oliva. Pego, Forna (Atzúvia), Xaló i les Valls, Gallinera, Alcalà, Ebo, Laguar….

 La Federació  sorgeix de les sinergies produïdes per un grup de treball associatiu, mogut i conjuntat per una forma de fer multidisciplinària, que  de manera integrada, dona forma a un projecte d’àmbit econòmic, social, cultural i mediambiental, en el marc de la nostra cultura. Un projecte que definim com Unió d’Activitats Integrades UAI. Una organització territorial, que uneix elements productius, turisme actiu i activitats turístico-esportives, conservació del paisatge, accions mediambientasl, la tradició, una agricultura orgánica, la cultura ,un apropament al nostre patrimoni i la nostra identitat  i com no la  ciència i les noves tecnologies que són l’enllaç de present i progres. Tot amb una filosofía slow, sostenible on el temps és la moneda i la qualitat de vida el resultat.

La Cultura Mediterrània, el Mediterrani, font de civilització i cultura, és la riquesa la senyal d’identitat, la llengua una oportunitat un enllaç, no una ideología ni un ús polititzat tot el contrari, una eina de comunicació i agermanament. La història ens determina, ibers, romans, musulmans, cristians, moriscs una amalgama perfecta que pot fer de ciment i construir un gran estructura.

Ara més que mai , en plena caiguda del sistema, de crisi humana on la cobdícia és la gran causa d’una  crisi anomenada “financiero econòmica”. Tal volta aquesta Federació siga una eina per posar en marxa un model fonamentat en els recursos propers en la terra on vivim i compartim experiències vitals, que passaven desapercebudes per tothom.  Es tan senzill com tornar a els valors que van servir als nostres avis, per a mantindre les seues famílies, poden adquirir un valor afegit en aquest món en què caminem buscant patrons de comportament altament estudiats pel mercat de consum

 Inventar no será necessari, observar será esencial, hem d’anar al nostre entorn inmediat i veure els recursos dels quals disposem.  Recursos agraris com un secà productiu, una terra de regadiu privilegiada, una terra rica, lluminosa mediterrània, un clima i un entorn ùnics pel turisme actiu, sendes , muntanya, pla, parcs, terra de ciclisme, ho tenim ahí mateix. Res més,  cal començar, aquesta Federació on les associacions que la formen ja porten un bon camí recorregut s’uneixen amb aquest objectiu. La nostra Associació Cultural al-Azraq «El Blau de les Valls» s’uneix a aquest projecte, per tal d’aconseguir que fructifique, el procés està ja obert…..

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>